Valga kutsub väärikaid ülikooli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Valgas alustab veebruari lõpus Valga linnavalitsuse ja Tartu Ülikooli koostööna tegevust väärikate ülikool, kuhu oodatud kõik valgalased, kes soovivad uusi teadmisi, ja kel vanust 60 aastat või rohkem.

«Väärikate ülikoolis osalemise tingimus ei ole kõrgharidus, vaid eelkõige huvi teadmiste ja enesetäiendamise vastu. Loengud käsitlevad huvipakkuvaid teemasid, näiteks tervis, tervislikud eluviisid, loodus, keskkond, poliitika, suhted, ettevõtlus, seadusandlus, psühholoogia ja nii edasi,» ütles Valga väärikate ülikooli projekti eestvedaja, linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.

Ta lisas, et aktiivne kuulaja, kes võtab osa 75 protsendist loengutest, saab kevadel Tartu Ülikooli tunnistuse pidulikul lõpuaktusel. «Õppimine väärikate ülikoolis on tasuta. Projekti finantseerib Valga linnavalitsus.»

Valga väärikate ülikool alustab avaaktusega 27. veebruaril Tartu Ülikooli ajaloolises aulas, kuhu õppijaid on tervitama tulemas ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen ning Valga linnapea Kalev Härk, kes ühtlasi peab ka avaloengu kaksiklinna Valga-Valka teemal.

Pärast aktust korraldatakse kõikidele osalejatele giidi juhendamisel ringkäik ülikooli peahoones. Märtsi, aprilli ja mai loengud peetakse Valgas ja neist antakse osalejatele täpsemalt teada.

Esimese õppegrupi suurus on 40 õppijat, eelistatud on Valga linna elanikud, vabade kohtade olemasolul on võimalik osaleda ka Valga ümberkaudsete omavalitsuste väärikatel.

Registreerimine esimesse õppegruppi on 12.–23. veebruarini. Vajalik on Valga  linnavalitsusele teada anda oma nimi ja isikukood, sest õppijate nimed hakkavad olema ülikooli nimekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles