Valgamaal hukkus liiklusõnnetuses 66aastane naine

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik Otepää vallas, kus hukkus jalakäija.
Õnnetuspaik Otepää vallas, kus hukkus jalakäija. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval, 16. veebruaril juhtus traagiline liiklusõnnetus Valgamaal Otepää vallas, kus tee ääres liikunud 66aastasele Annele sõitis otsa sõiduauto. Naine suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Õnnetus toimus kella 17.16 ajal Ilmjärve-Kontsu tee 2. kilomeetril. Esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Citroen Vidrikelt Tõutsi küla suunas, kaotas paremkurvis juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ning sõitis selja tagant otsa vasakul pool tee ääres liikunud jalakäijale. Naine suri saadud vigastustesse.

Sündmuskohal tegutsenud politseinike kinnitusel oli Citroeni juhtinud 52aastane Viktor tarvitanud alkoholi ja viibis autos üksi. Politsei esialgsel hinnangul mängis lisaks alkoholile õnnetuse juhtumise juures rolli ebaõigelt valitud sõidukiirus, mille tõttu juht sõiduki üle juhitavuse kaotas. Õnnetuspaigas oli lubatud sõidukiirus 90 km/h.

Tee on kruusakattega, mille peal kinnisõidetud lumi ning õnnetuse toimumise ajal oli väljas veel valge.

Valga politseijaoskonna vanemliiklusametnik Kaimar Karm ütles, et kõik selle liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus. „Kindel on aga see, et joobeseisundis autorooli asumine on täiesti lubamatu. Joove, ükskõik kui suur see siis on, pärsib autojuhi reaktsioonikiirust, vähendab tema tähelepanelikkust ja keskendumist, mistõttu on liiklusõnnetused väga kerged juhtuma,“ sõnas Karm. „Liikluses on joobes juht kahtlemata kõige suurem ohuallikas nii endale kui ka kaasliiklejatele.“

Sellel aastal on üle Eesti liiklusõnnetustes hukkunud 10 inimest, mullu samal perioodil hukkus liiklusõnnetustest 13 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles