Gripi kõrgaeg jõudis kätte

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi tõttu võib ka haiglasse sattuda.
Gripi tõttu võib ka haiglasse sattuda. Foto: Erakogu

Üle Eesti pöördus 2.–8. veebruarini arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 5729 haigestunut, neist veidi üle 53 protsendi olid lapsed. Haigestunute üldarv kasvas nädalaga 18 protsenti.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 435. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Tallinnas ja Harjumaal, Narvas ja Ida-Virumaal ning Läänemaal. 

Gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal kasvas gripitaoliste haigestumiste arv eelmisel nädalal rohkem kui 12 protsendi võrra, grippi haigestunute arv kasvas 55 protsenti. Gripilevikut hinnatakse laialdaseks, haigestumuse intensiivsust keskmiseks. Kuigi võib eeldada, et grippi haigestumine lähinädalatel veel veidi kasvab, võib terviseameti hinnangul öelda, et grippi haigestumise kõrgaeg on kätte jõudnud.

Gripilaadsetesse haigustesse haigestunute vanuselist jaotust analüüsides on näha, et gripiviiruse levik väike- ja koolilaste seas aeglustus, haigestumine kasvas vaid neli protsenti. Samas oli tööealiste inimeste hulgas kasv 20 ja vanemaealiste hulgas 37 protsenti. 

E-Tervise SA esialgsetel andmetel vajas eelmisel nädalal haiglaravi 24 gripiviirusega patsienti. Hooaja algusest on täpsustatud andmetel hospitaliseeritud 93 patsienti, neist 35% vanemaealiste vanuserühmas, 26%  vanusrühmas 0-4 eluaastat, tööealiste vanuserühmas 14%.

Terviseamet soovitab mis tahes hingamisteede viirusnakkuste põdejatel jääda haigena koju, kuna tööl või koolis käimise jätkamine kurnab täiendavalt organismi. Nakatumisest hoidumiseks tuleks püüda vältida rahvarohkeid kohti ja hoida haigetega vähemalt meetrist vahet. Vältida tasuks näopiirkonna puudutamist saastunud kätega, pesta tihti käsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles