Õliveokid on pideva tähelepanu all

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirikontroll Eesti piiril Valgas. Foto on illustratiivne.
Piirikontroll Eesti piiril Valgas. Foto on illustratiivne. Foto: arhiiv

Täiendavate järelevalvemeetmete rakendamine käibemaksupettuste tabamiseks kütusesektoris on toonud riigile 35 miljonit eurot maksutulu.

Maksupetturid püüavad leida uusi viise, kuidas vähendada kütuse müügist tekkinud maksukohustust läbi fiktiivsete ostutehingute, rääkis maksu- ja tolliameti koordinatsiooni- ja arendustalituse juhataha Ardi Mitt neljapäeval toimunud majanduskuritegevuse konverentsil.

Järjest enam kasutatakse ostutehingute erinevaid fiktiivseid kaupu nagu kakao, maiustused, väärismetallid, väetised ja mullad, mis menetluse käigus osutuvad tühisteks, see tähendab, selliseid tehinguid pole kunagi toimunud, rääkis Mitt.

Teine kütusesektori probleem, millega tuleb endiselt võidelda on Mitti sõnul välismaalt sissetoodav kütuseõli. 

«Seda tuntakse Poola õli nimelise probleemina, kuid probleem ei ole Poolas, ka see on lihtsalt vahemaa. Iga päev tuleb kontrollida, kas Ikla ja Valga piiripunktist läbisõitvad õliveokid, piiril, kus piirikontrolli ei toimu, on ikka õlikoormad või üritatakse aktsiisidest pääseda. Seda õli veetakse kõikvõimalikel viisidel, esimene kord oli ka maksuametile üllatus, kui avastasime tavalise rekka sisse ehitatud õlitsisterni,» rääkis Mitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles