Ringkonnast jäi sõelale kümme inimest

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised
Valimised Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esialgsetel andmetel pääses ringkonnast number 11 ehk Võru-, Valga- ja Põlvamaalt Riigikokku 10 kandidaati. Need jagunevad viie nimekirja vahel, igaühest pääses parlamenti kaks kandideerinut. Ainsa Toompeale pääsenud erakonnana ei ole praeguse seisuga Kagu-Eesti valimisringkonnast ühtki esindajat Riigikogus Vabaerakonnal.

Reformierakonna kandidaatidest pääsesid Toompeale esialgse seisuga Hanno Pevkur ja Liina Kersna, Keskerakonnast Heimar Lenk ja Tarmo Tamm, Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast Ivari Padar ja Kalvi Kõva, IRList Maire Aunaste ja Priit Sibul ning Konservatiivsest Rahvaerakonnast Uno Kaskpeit ja Arno Sild.

Lõplik parlamenti pääsenute nimekiri selgub siis, kui on selge, millised valituks osutunud kandidaadid soovivad oma saadikukohast loobuda. See võib juhtuda näiteks valitsusse mineku, mõnes teises esinduskogus (kohalik omavalitsus, Euroopa Parlament) töö jätkamise või mõne muu põhjuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles