Täitus 135 aastat eestikeelsest haridusest Valgas

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverents „135 aastat eestikeelse hariduse andmisest Valgas" kultuuri- ja huvialakeskuse ovaalsaalis.
Konverents „135 aastat eestikeelse hariduse andmisest Valgas" kultuuri- ja huvialakeskuse ovaalsaalis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga kultuuri- ja huvialakeskuse ovaalsaalis leidis täna aset konverents, mis tähistas Valga esimese eestikeelse kooli loomisest möödunud 135 aastat. 

Valga linnapea  Kalev Härk andis konverentsil Valga põhikoolile üle niinimetatud Lubatähe, mis volitab õppeasutust jätkama 1880. aastal Valgas esimese eestikeelse kooli – Valga linna Peetri kirikukooli ehk Hans Eineri kooli alustatut. Lubatähe võttis kooli nimel vastu direktor Hannely Luik-Stogov.

Peetri kirikukooli ajaloost ning selle pikaajalise juhi ja haritlase Hans Eineri elust pidas loengu ajalooõpetaja ja  Valga muuseumi endine direktor Esta Mets. Juttu tuli nii üle-eelmise sajandi õppekorraldusest kui karistusviisidest. Loengu lõpus tegi Mets ettepaneku püstitada Valga linna Hans Eineri mälestustahvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles