Valgamaa memmede talvisel tantsupäeval oli kevade nägu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval oli Valgamaa memmede tantsurümade liikmetel hea põhjus kokku saada, tantsu lüüa ja teisi kaeda. Sai teoks igatalvine tantsupäev. Päev oli küll memmede oma, kuid seda ainult nime poolest: kokkutulnute hulgas ei olnud memmesid ollagi. Kõik puha kenad prouad - oli nooremaid, oli eakamaid, uhkes pidurüüs ja tantsurõõm kaasas.

Sõna tervituseks sai Mulgi vanem ja ühtlasi Hummuli vallavanem Enn Mihailov, kes leidis et seltskonnal on põhjust oma traditsioonilise tantsupäeva üle uhke olla. „Need kultuuritraditsioonid, mida te kannate üle oma lastele ja lastelastele on samast allikast pärit, kust meie laulupidude traditsioon. See on väga tänuväärne, olen aru saanud, et kui rahvas tantsib ja rahvas laulab, siis see rahvas kestab.“ Mulgi vanem tänas ka Helme valla rahvast, et nad lubasid selle peo siin, Ala Rahvamajas korraldada, soovis kerget jalga ja head peotuju.

Peale seda enam pikka juttu ei tehtud, oli tantsuaeg. Esmalt esinesid oma kavaga koreograaf Andre Laine juhendatava tantsutrupi „Showtime“ noored särtsakad esinejad. Trupp pakkus traditsioonilistele rahvatantsudele sissejuhatuseks kaasahaaravat ja meelelahutuslikku programmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles