Lugemisvara saab nüüd tagastada kas või hilisõhtul

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes päevasel ajal raamatukokku ei jõua, saab lugemisvara tagastada kas või õhtupimeduses või varavalges.
Kes päevasel ajal raamatukokku ei jõua, saab lugemisvara tagastada kas või õhtupimeduses või varavalges. Foto: Lea Margus

Valga keskraamatukogust teoseid laenutanud lugeja ei saa nüüd enam lugemisvara tagastamata jätmist põhjendada sellega, et ta pärast oma tööpäeva lõppu enam raamatukokku ei jõua. Juba nädalapäevad tagasi paigaldati peaukse juurde raamatute tagastuskast, kuhu saab laenutatud teoseid jätta ajal, kui raamatukogu on suletud. Iga tööpäeva hommikul kast tühjendatakse ja tagastus vormistatakse andmebaasis.

Tagastuskast loob ka võimaluse, et koju tagasi jõuavad needki raamatud, mis väga pikaks ajaks lugeja kätte jäänud. Kui mõni raamatuvõlgnik pelgab tema kätte ununenud kirjavaraga raamatukogutöötaja palge ette ilmuda, on nüüd temagi jaoks lahendus olemas.

«Ei ole läinud mööda ühtki päeva, ilma et tagastuskastis raamatuid ei oleks. Üks kord on juhtunud küll, et keegi tõi meile sinna isiklikke teoseid annetusena, aga enamasti kasutatakse seda võimalust ikka sihtotstarbeliselt,» rääkis raamatukogu direktor Endla Schasmin. «See tähendab, et on toodud meie raamatuid, millel laenutustähtaeg veidi üle läinud,» lisas direktor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles