Sel aastal saabub kevad põldudele varakult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kündmine.
Kündmine. Foto: Lea Margus/Valgamaalane

Põldudel on juba näha müttamas raskeid künnimasinaid, kuigi kalendri järgi pole kevad veel käeski. Nii mõnigi maaharija aga kinnitab, et enamikul põldudel on muld künniks ideaalne.

Hummuli Agro taimekasvatusjuht Airi Johanson ütles, et nemad on põllul juba esmaspäevast alates. «Praeguseks on maa läbinisti sulanud ja igal pool kannatab traktoriga peale minna, olgu tegemist liivasema või savisema põllumaaga. Võib-olla mõni metsaveer on veel sulamata.»

Tema sõnul on varajase kevade tõttu saadud võimalus isegi hea, sest sügisel tuli külm oodatust varem ja töödega jäädi mõnevõrra hätta, nüüd saadakse maaharimisega järje peale. Sellise varajase kevade ja põldude hea kandvuse kohta ütleb Johanson veel, et see tekitab kiusatust varem töödega alustada, mis aga alati mõistlik ei olegi. «Ka ei ole veel väetamine lubatud, seadusega on ette nähtud, et seda saab teha alles pärast 1. aprilli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles