Arula vannid on kuulsad terves Euroopas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arula küla ettevõtja Frants Seeri valmistatud saarepuust vannid on väga ainulaadsed, aga ka praktilised ja mugavad ning silmalegi kenad vaadata.
Arula küla ettevõtja Frants Seeri valmistatud saarepuust vannid on väga ainulaadsed, aga ka praktilised ja mugavad ning silmalegi kenad vaadata. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elupõline Arula küla mees, Järve talu noorperemees Frants Seer tegeleb külas turismindusega juba üle kümne aasta. Neli aastat tagasi tekkis tal soov valmistada perele puidust vann. Esimesest puitvannist on nüüdseks välja kasvanud edukas ettevõte Khis OÜ, kus mees valmistab ainulaadseid ja eksklusiivseid puidust vanne, mida ekspordib ka Euroopa riikidesse.

Kaubamärk on patenteeritud ning ettevõtjal on kindel plaan enda disainitud vannidega minna selle aasta mais Milaano maailmanäitusele. «Taolist tehnoloogiat kasutan ainult mina ja seetõttu ongi need ainulaadsed. Kasutan naturaalset termotöödeldud puitu, see ei ole lakitud ega kemikaalidega lamineeritud. Peamiselt valmistan saarepuust, kuid sobib ka tammepuit,» rääkis ettevõtja.

Iga puidust detaili vahele pannakse kummitihend, mis annab võimaluse kasutada puitu naturaalsel kujul. Detailide ühendamiseks liimi ei kasutata, vaid vanni on integreeritud trossisüsteem, mis hoiab detaile koos. Vannikomplekti kuuluvad ka üle- ja äravoolu avaused ning torud – nii nagu standardvannidelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles