Keegi sokutas kurja koera varjupaiga aia külge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede hommikul leidsid Valga varjupaiga töötajad ketiga aia külge kinnitatud suure koera, kelle omanikku üritab varjupaik nüüd linnakodanike abil leida.
Reede hommikul leidsid Valga varjupaiga töötajad ketiga aia külge kinnitatud suure koera, kelle omanikku üritab varjupaik nüüd linnakodanike abil leida. Foto: Valga loomade varjupaik

Reede hommikul tööle tulles tabas Valga kodutute loomade varjupaiga töötajaid «üllatus». Öö varjus oli varjupaiga aia külge tänava äärde ketti pandud suur koer, välimuselt kaukaasia lambakoera sarnane.

«Selgus, et koer on kuri ja püüdis rünnata nii prügiautot kui ka jalgrattaga mööduvat postiljoni. Vedas, et roostes kett pidas vastu,» rääkis varjupaiga juhataja Helle Raja.

Juhataja sõnul pani kodanik, kes niimoodi oma koera sinna kinni pani, ohtu kaaskodanike elu ja tervise. «Rääkimata veel sellest, mida tunneb üks kodus elanud koer, kes tuuakse sealt ära ja pannakse võõrasse kohta tee äärde ketti. Inimene, kes taoliselt käitus, peaks saama ka vastava karistuse,» rõhutas Raja.

Inimesel, kes ei saa mingil põhjusel enam looma pidada, on võimalus lasta loomaarstil koer magama panna. Taoline hülgamine aga on vastutustundetu nii kaaskodanike kui ka looma suhtes.

Seetõttu ootabki varjupaik infot sellise hoolimatu loomaomaniku kohta. «Palun anda teada, kui keegi tunneb ära oma naabri või tuttava koera,» kutsub juhataja kodanikke üles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles