Linnud ootavad ülelugemist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnud
Linnud Foto: Lugeja foto

Eesoleval nädalavahetusel, 4.–5. aprillil toimuvad traditsioonilised lihavõtte linnuvaatluspäevad. Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) kutsub neil päevil kõiki õue linde vaatlema ja saabunud kevadlinde tervitama. Vaatamata kehvale ilmaprognoosile on tänu eriti varajasele kevadele oodata siiski palju linde ja ka üllatusi.

Vaatluspäevadel osalemiseks ei pea tundma kõiki linde, oluline on vaid märgata enda ümber toimuvat. Lindude tegutsemist võib jälgida oma koduaias või minna pikemale linnuretkele. Kokkuvõtete tegemiseks palub ühing kõik kohatud linnud, keda vaatleja tunneb, kirja panna ning igal liigil hinnata ka ligikaudset nähtud lindude arvu. Tulemused saab sisestada EOÜ kodulehel.

Ühing palub seda võimalusel teha juba pühapäeval, sest esimene kokkuvõte vaatluspäevadest avaldatakse esmaspäeval. Interneti puudumisel võib tulemusi saata ka postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu. Linnuvaatluspäevade tulemusi oodatakse nii interneti kui posti teel 9. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles