Ajateenistuses pole oluline päritolu, rahvus ega sugu – loeb kaitsetahe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijate kappide sisu peab olema eeskujulik. Kõikidel asjadel on kapis oma koht.
Ajateenijate kappide sisu peab olema eeskujulik. Kõikidel asjadel on kapis oma koht. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Võru külje all asuvale Taara linnakule ja eelkõige Kuperjanovi pataljonile on viimasel ajal tuntust toonud seriaal «Vabad mehed» – lugu ajateenijatest, kes avastavad end ühtäkki uuest keskkonnast. Milline on aga sealne elu tegelikult?

Lisaks kaitseväe lahingukoolile asuvad Taara linnakus teise jalaväebrigaadi koosseisus olevad Kuperjanovi jalaväepataljon ning tagalapataljon. Viimase kümne aasta jooksul on linnakusse rajatud kaks kaasaegset kasarmut, õppehoone, staabihoone, laatsaret ja laohooned. Renoveeritud on ajaloolised Taara kasarmud.

Kuperjanovi jalaväepataljonil on Eesti suurim jalaväe väljaõppekeskus, kus igal aastal saab väljaõppe üle 700 ajateenija. Kuna vähem kui kolme kuu pärast on ajateenistusse minemas uus sats noormehi, on ehk õige aeg anda ülevaade ühest võimalikust väeosast, kus ajateenistus läbida, ning noortel teada, mida ajateenistuselt oodata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles