Valgamaal oli registreeritud töötuse määr üks kõrgemaid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Märtsis lõppes registreeritud töötute arvu suurenemine ning võrreldes veebruari lõpuga registreeritud töötute arv mõnevõrra vähenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 30 725 inimest ehk 4,9% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Kõrgeim oli märtsis registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (10,0%) ja Valgamaal (9,0%) ning madalaim Harjumaal (3,4%) ja Tartumaal (3,8%).

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paaveli sõnul oli registreeritud töötute arvu vähenemine märtsis ootuspärane ning tõenäoliselt vähenemine jätkub, kuigi mitte sama kiires tempos kui eelmisel aastal. Veel lisas ta, et selle aasta algusest on hästi käivitunud uued teenused, mis on mõeldud ka töötavatele inimestele, näiteks märtsis käis töötukassas karjäärinõustamisel pea 700 inimest, kes ei ole töötukassas töötuna või tööotsijana registreeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles