Jäälind, hull metsis ja siidisaba kultuuri- ja huvialakeskuses

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Nageli fotonäitus: Jäälind on kalamees suure algustähega. Sel korral oli suur saak. Taevaskoja ürgorg
Taavi Nageli fotonäitus: Jäälind on kalamees suure algustähega. Sel korral oli suur saak. Taevaskoja ürgorg Foto: Lea Margus

Läbi aprillikuu saab Valga Kultuuri-ja Huvialakeskuse ovaalsaalis näha Taavi Nageli loodusfotode väljapanekut. Näituse eriline võlu seisneb selles, et pildid on harjumuspärasest suuremas formaadis.

Taavi Nagel peab end harrastusfotograafiks, kes tööst vabal ajal püüab hetki ja emotsioone -  ennekõike maastikke, linde ja loomi, peamiselt Põlvamaalt. Eluslooduse jäädvustamise fotosilma abil avastas ta enda jaoks seitse aastat tagasi, üheks eriliseks lemmikuks nii hinges kui fotodel peab fotojahi harrastaja jäälindu. Tema esmane kohtumine selle harvaesineva linnuga leidis viis aastat tagasi Taevaskojas. Aastatega on looduses veedetud aja jooksul olnud huvitavaid kohtumisi üsna erineva elusloodusega ning kogetut soovib fotograaf ka näituse külastajaga jagada.

Kultuurimaja ovaalsaalis püüavad pilku nii Ahja jões ujuv sokuke, kõigest pooleteise meetri kauguselt jäädvustatud metsseatandem, suvehommikune päikesetõus Süvahavval, imeliste värvidega siidisaba, värvidemäng hommikuses rabas ja palju teisi südantsoojendavaid looduspilte. Otse loomulikult ei puudu nende hulgast ka fotokunstniku lemmik – jäälind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles