Vaatlusel osales mitusada huvilist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kormoran
Kormoran Foto: Henn Soodla

Eesti Ornitoloogiaühingu lihavõtte linnuvaatluspäevadel 4.–5. aprillil panid vaatlejad kirja üle 140 000 linnu 150 liigist. «Võrreldes varasematel aastatel samale ajale langenud linnuvaatluspäevadega on see tulemus keskmine. Vaatluste nimekirju kogunes sel aastal ligi kakssada, mille koostamisel osales üle neljasaja inimese,» kinnitas ühingu hariduse ja teavituse projektijuht Riho Kinks.

Valgamaalt laekusid 11 inimese vaatlused. Kokku panid vaatlejad maakonnast kirja 71 liiki linde, kelle seas märkimisväärseid haruldasi Kinksi kinnitusel polnud. "Ootuspäraselt olid selleks ajaks ka Valgamaale jõudnud esimesed valge-toonekured, metsvindid, linavästrikud, punarinnad, võsaraadid, rästad ja teised praegu saabuvad linnud.«

Üle poole kirjapandud lindudest olid haned, kellel toimus vaatluspäevade ajal aktiivne ränne. Arvukamalt nähti veel metsvinte, naeru- ja kalakajakaid, valgepõsk-laglesid ja kormorane. Paljud vaatlejad nägid just vaatluspäevadel oma selle aasta esimest linavästrikku, punarinda, vainu- ja laulurästast, kivitäksi, kalakotkast, must-toonekurge või mõnda muud saabujat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles