Poisid leidsid koolimetsast punase raamatu seene

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti 11aastaseks saavad Andre Asi (vasakul) ja Markus Põldma olid oma leiust küll õpetajatele ja sõpradele rääkinud, kuid selle täpset asukohta polnud nad veel kellelegi paljastanud.
Varsti 11aastaseks saavad Andre Asi (vasakul) ja Markus Põldma olid oma leiust küll õpetajatele ja sõpradele rääkinud, kuid selle täpset asukohta polnud nad veel kellelegi paljastanud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal kehalise kasvatuse tunni ajal sõpra üllatada soovinud kaks väikemeest avastasid metsa alt veidra välimusega seene. Peagi selgus, et tegemist oli Eesti punase raamatu liigiga.

Tõrva gümnaasiumi 4.a poisid Andre Asi ja Markus Põldma, kellel mõlemal vanust kümme aastat, olid seene leidmise ajal osa võtmas kehalise kasvatuse tunnist. «Jooksime ja tahtsime ühte sõpra üllatada. Läksime mäenõlvale puu taha peitu ja siis nägimegi seda,» rääkis Andre veidra seene leidmisest kooli ümbritsevast parkmetsast.

Pärast tunni lõppu rääkisid poisid oma leiust eesti keele õpetajale Katrin Priilahele. «Tulid ja teatasid, et nemad olevat midagi kehalise kasvatuse tunnis leidnud. Ütlesin, et minge tagasi ja tehke pilti. Kui pildiga tagasi tulid, siis nuputasime, mis see olla võiks,» rääkis Priilaht, kelle sõnul pidid nad fotoga lõpuks ikkagi loodusõpetuse õpetaja Liia Ortuse juurde minema. Ortus leidis, et tegemist on üliharuldase limatünnikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles