Katk ilmutas end Valgamaa serval

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkust puutumata jäänud emistelt on kevadel tulemas perelisa vahvate triibikute näol. Loodetavasti saab nendest täiendus kurja tõve poolt hõrendatud metsseapopulatsioonile.
Katkust puutumata jäänud emistelt on kevadel tulemas perelisa vahvate triibikute näol. Loodetavasti saab nendest täiendus kurja tõve poolt hõrendatud metsseapopulatsioonile. Foto: Sille Annuk

Puka vallast leitud seakorjus sundis siiani ametlikult sigade Aafrika katkust puutumata jäänud Tartumaal välja kuulutama esimese taudiala. Piirangud puudutavad kolme Tartumaa valda.

Esimese, leiukohast kaheksakilomeetrise raadiusega taudiala, mis ulatus ka Tartumaale, tekitas nädalapäevad tagasi Valgamaalt Puka vallast Pühaste külast leitud metsseakorjus. Teise taudiala põhjustaja oli päev hiljem Rannu vallas Vehendi külas Võrtsjärves 20 meetri kauguselt kaldast hulpiv surnud siga.

Mõlema leiu puhul leidis kinnitust seakatku kahtlus. On teada, et ka Nõo jahipiirkonnast on möödunud nädalal leitud metsseakorjus, millelt võeti kontrollimiseks proovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles