Kehv kevad ja kallinev aktsiis teevad meele mõruks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlluharimiseks vajalik tehnika on Haava talus olemas.
Põlluharimiseks vajalik tehnika on Haava talus olemas. Foto: Vello Jaska

Põlise Haava talu peremees Jaak Veidenberg hakkas juba maast madalast isa-ema kõrval maatööd tegema ning on sellele truuks jäänud tänaseni. Praegu ootab ta pikisilmi ilma paranemist.

«Talukoha rajas vanavanaisa möödunud sajandi 20. aastatel. Tema tööd jätkas minu vanaisa ja kui aastate pärast temagi ramm rauges, hakkasid minu isa ja ema siin elu edasi viima. Nüüd olen mina see, kes siia oma juurte juurde jäänud,» rääkis Helme vallas Kähu küla servas asuva talu peremees.

Tema isa Evald oli kõva tehnikamees, kes töötas põhilise aja oma elust Valga põllumajanduskoondises. Algul oli keevitaja, siis autojuht ja mõnda aega keeras isegi bussirooli. Koduste tööde hõlbustamiseks ehitas ta 1960. aastatel endale traktori. Selle aja kohta oli see väga tähelepanuväärne saavutus. Ema Helju hoolitses aga kodu eest, hoidis aiamaa korras, talitas loomi ja vaatas, et lastel kõik hästi oleks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles