Vallas on viimasel ajal korduvalt kuurid põlenud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 28. aprillil kell 22.32 sai häirekeskus teate tulekahjust Valgamaal Puka vallas Puka alevikus, kus põlevast kõrvalhoonest (6 x 20 m) oli süttinud lähedal asuva kahekorruselise sotsiaalmaja sein. Kohaliku elaniku sõnul on seal kandis viimasel ajal olnud mitu kuuripõlengut.

Päästjad avasid tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks sotsiaalmaja ehituskonstruktsioone 15 ruutmeetri ulatuses. Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud. Valgamaalasele teadaolevalt elab hoones viis inimest, kes esialgu evakueeriti.

Ühe pealtnägija sõnul viibis sündmuskohal neli päästesõidukit. Samuti viibis tema sõnul sündmuskohal Puka vallavanem Heikki Kadaja.

Kustutustööd lõpetati 29. aprillil kella 00.29 ajal. Puukuur hävis tules täielikult. Sotsiaalmajal sai kannatada teine korrus.

Põlengu täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel. Samas võttis täna hommikul toimetusega ühendust kohalik elanik, kelle sõnul on vallas viimasel ajal aset leidnud juba mitu kuuripõlengut – tema ise on teadlik kolmest sellisest juhtumist viimase aasta jooksul. Ka eelmisel nädalal üritatud sealsamas kuuri süüdata.

Helistaja andmetel usuvad paljud pukalased, et süütamiste taga on kohalikud poisikesed. «Juhtunust on teadlik ka politsei,» kinnitas ta.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak ütles aga Valgamaalasele, et politsei poole viimasel paaril aastal Puka vallast keegi väidetavate süütamiste osas pöördunud ei ole.

Pühapäeva, 1. märtsi õhtul kell 20.22 laekus mitmelt inimeselt päästeametile teade põlengust Puka alevikus Raudtee tänavas. Esialgse info kohaselt põles ühekordne elumaja.

Sündmuspaigale saabusid esimestena 20 minutit pärast väljakutse saamist Rõngu vabatahtlikud päästjad, kes tuvastasid, et süttinud on hoopis puukuur ja seda Põigu tänavas. Minut hiljem jõudsid kohale ka Otepää päästjad, seejärel Tõrva päästekomando ja Valga operatiivkorrapidaja.

Tuletõrjujad asusid kohe kustutustöödele ning kuna esialgsetel andmetel põles elumaja, oli igaks juhuks kohale sõitnud ka Tartu kiirabi, kes sündmuskohalt pärast olukorra hindamist peagi lahkus.

Tegelikult oli teadmata põhjustel süttinud ühekordne laastkatusega puukuur mõõtmetega 7 x 4 meetrit. Selle vahetus läheduses asunud kivikatusega aida ja elumaja kastsid päästjad veega üle ning tule levik peatati. «Elumaja sein oli ikka päris tuline juba,» kirjeldas ohtlikku olukorda esimeste seas kohale jõudnud päästja.

Tollest kuurist jäi põlengu käigus alles vaid söestunud karkass ja puitriismed. Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo toona põlengu puhkemise täpsemaid asjaolusid öelda ei osanud. Tulekahjus keegi vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles