Ministrid allkirjastasid olulise lepingu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna allkirjastati  Valgas Eesti ja Läti vaheline päästekoostöö leping, mis parandab kiirabiteenuse kättesaadavust piiraladel ja seda just kiirete kutsete puhul.

"Kui näiteks Valga brigaad on väljakutsel ja tuleb uus kiire kutse Valga linna, saab lepingu jõustudes pöörduda Läti kolleegide poole ning paluda Valka brigaadi abi. Sama võimalus tekib lepingu jõustudes ka Valka kiirabil," ütles sotsiaalministeeriumi meedianõunik Jana Rosenfeld.

"Selliseid olukordi, kus Valgas või Valkas on korraga kaks kiiret väljakutset, ei ole sageli, kuid teatud olukorras võib see päästa inimelu," lisas Rosenfeld.

Pevkuri sõnul muutub tänu lepingule koostöö kahe riigi kiirabi vahel paremaks ja efektiivsemaks. "Kui piiriülene arstiabi on Euroopa Liidus alles arutlusel, siis Eesti ja Läti tänane leping parandab elutähtsa kiire abi jõudmist piirialade elanikeni juba praegu," lisas Pevkur.

"Inimeste tervis ja turvatunne on omavahel tihedalt seotud valdkonnad ning selles vallas sõlmitavad lepingud võimaldavad piiriäärsetel koduomanikel end senisest kindlamalt tunda," sõnas aga siseminister Pomerants.

Lepingu allkirjastasid sotsiaalminister Hanno Pevkur, siseminister Marko Pomerants ja Läti terviseminister Didzis Gavars.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles