Kolmekordne maailmameister sai tuhat eurot

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Ojaste (vasakul) ja Hans Teearu
Kalju Ojaste (vasakul) ja Hans Teearu Foto: Monika Otrokova

Otepäälane Hans Teearu sai Rootsis INASi (rahvusvaheline organisatsioon intellektipuudega sportlastele) murdmaasuusatamise MMil kolm kuldmedalit. Otepää vallavalitsus premeeris Hans Teearu 1000 ning tema treenerit Kalju Ojastet 500 euroga.

Hans Teearu sai murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel kulla 10 ja 15 kilomeetri vabatehnikadistantsil ning sprindis. Vallavalitsuse preemiad anti üle vallavalitsuse istungil.

«Hans Teearu on hea näide sellest, kuidas pühendumine viib tippu,» sõnas Otepää vallavanem Kalev Laul. «Vallavalitsusel on väga hea meel, et saame premeerida selliste tulemuste tegijat.»

Kolmekordne maailmameister Teearu tõdes, et iga võistlus on kogemusi juurde andnud ning tänu sellele on ka võidud tulnud. Treener Kalju Ojaste ütles, et järgmine samalaadne võistlus, kuhu plaanitakse minna, toimub Poolas Zakopanes.

Eelmisel aastal Otepääl toimunud intellektipuudega inimeste murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel sai Kalju Ojaste juhendamisel treeniv Teearu samuti kolm kuldmedalit.

Eesti paraolümpiakomitee tunnistas Hans Teearu eelmisel aastal parimaks noorsportlaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles