Maanteekarikasarja hooaeg saab alguse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filter Maanteekarikasarja seitsmes hooaeg algab laupäeval Kuusalu 22. Rattaralliga. Valida saab 89 ja 33 kilomeetri pikkuste distantside vahel.

Filter Kuusalu Rattaralli võib tinglikult jagada kaheks erinäoliseks lõiguks: Lahemaa rahvusparki jääv rajaosa ning pargi piiridesse mitte mahtuv pool.

Lahemaale jääv osa kujutab endast hästi kurvilist ning valdavalt metsavahelist teed. See on looduskaunis ning ideaalne ka rahulikult matkamiseks. Rahvuspargist välja jääv rada kulgeb aga paljuski mööda avatud maastikku ja tuuliseid loopealseid. Seetõttu võib seal eeldada kiiret grupi lagunemist küljetuule mõjul.

Oma jälje Kuusalu sõidule jätab kindlasti ka Põhja-Eesti pankrannik. Tõenäoliselt leiavad sõidu otsustavad sündmused aset just raskel Tsitre tõusul, kus rada kulgeb vahelduva eduga ülesmäge ligi kilomeetri vältel.

Filter Kuusalu Rattarallil on oodata uut osalusrekordit, sest neljapäevaõhtuse seisuga oli end kirja pannud üle 570 osaleja, mida on rohkem kui mullu samal ajal. Aset leiavad ka lastesõidud ning kui peab paika ilmaprognoos ehk vihma ei saja, püstitatakse tasuta kasutamiseks batuut.

Eesti suurima maanteesõitude sarja tänavuse hooaja üks suuremaid uuendusi on teemastardigruppide loomine, mis peaks rattaspordi juurde tooma inimesi, kelle kokkupuude spordialaga on olnud tagasihoidlik. Nimelt saab iga lühikese distantsi osaleja vabalt valida, millisesse stardigruppi ta läheb ehk millise eesmärgiga ta rajale stardib.

Stardigruppide olemused on järgmised:

Võidusõidu grupp - kõik, kes stardivad selgete sportlike eesmärkidega ning soovivad osa saada klassikalisest võidusõidust.

Pingevaba võistluse grupp – kõik, kes soovivad osa saada võistlusemotsioonist, ent ei pea kohta protokollis esmatähtsaks. Selles grupis startivad ratturid võtavad endale kohustuse vältida liigset trügimist ja riskimist ning seeläbi kukkumisohtlikke olukordi. Pingevabale võidusõidule antakse lähe võidusõidu grupist üks minut hiljem ning seda vahet protokollide koostamisel ei tasaarvutata.

Aktiivse treeningu grupp – kõik, kes ei soovi võistelda, ent naudivad rattasõitu, spordiürituste melu ja pundiga treenimist. Grupil on juhendaja, kes ratturite tööd koordineerib ning vajadusel instrueerib. Aktiivse treenigu grupp alustab liikumist kaks minutit pärast esimest starti ning seda vahet protokollide koostamisel ei tasaarvutata.

Tervisespordi stardigrupp – algajatele ning rahulikku sõitu eelistavatele inimestele suunatud grupp, kus kehtib põhimõte, et kedagi maha ei jäeta ning sõidetakse kõigile jõukohase tempoga. Grupis on treener, kes grupi tööd koordineerib ning algajaid rattureid juhendab. Lähe antakse kaks minutit pärast esimest starti ehk samal ajal kui aktiivse treeningu grupile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles