Piirilaat paisus kahepäevaseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka heategevuslik piirilaat 2014
Valga-Valka heategevuslik piirilaat 2014 Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Kaksiklinnas Valgas-Valkas leiab 9. ja 10. mail aset 13. suur heategevuslik piirilaat. Nagu eelmisel aastal, on ka tänavu müügitegevus mõlemal pool piiri.

9. mail jätkub eelmisel aastal alguse saanud traditsioon – lihatootjatele mõeldud konkurss ehk «2. rahvusvaheline vorsti- ja lihatoodete festival», kuhu oodatakse osalema koduperenaisi, kodutootjaid ja ettevõtteid. Vorsti- ja lihatoodete kvaliteeti hindab rahvusvaheline žürii.

10. mail leiab aga esimest korda aset lihaküpsetusvõistlus «Piirideta Grill», kus nii üksikisikud kui võistkonnad saavad mõõtu võtta liha marineerimises ja grillimises. Võistlejatel on võimalik žüriid ja piirilaada külastajaid üllatada kas kohapeal valmistatud marinaadi või eelnevalt kodus marineeritud lihaga. Parimatele on välja pandud auhinnad.

Eelmisel aastal leppisid piirilaada korraldajad kokku, et piirilaadalt saadud tulu läheb unikaalse kiige paigaldamiseks Valga-Valka piirile. Kiikudes oleks võimalik ühel hetkel viibida kahes riigis korraga.

Sel aastal jääb eesmärk samaks: tulu läheb kiigele, mille paigaldamine leiab aset Valga-Valka keskuse ümberehitamise projekti elluviimise käigus. Piirilaadal tutvustab Valga linnavalitsuse arenguameti meeskond projekti ideed lähemalt.

Piirilaat on kujunenud armastatuks pereürituseks, kus laadakülalistele pakutakse mitmekülgset meelelahutust: heategevuslikku loteriid, ostu-müügi lusti, rikkalikku kultuuriprogrammi, tänavakorvpallivõistlust, lasteatraktsioone, posti otsa ronimist, pidu ja muud põnevat.

PIIRILAADA KAVA

9. mai

kell 12 rahvusvaheline liha- ja vorstifestival

kell 14 kaubanduskeskuse Rimi parklas tänavakorvpalli turniir

kell 20 laadalaval kahe riigi pidu

10. mai

kell 10 lihaküpsetamiskonkurss «Piirideta Grill»

kell 12 laadalaval emadepäeva kontsert Valga ja Valka laste esituses

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles