Saja sekundiga 17 kingiideed

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

EV 100 toimkond korraldas Valga maavalitsuses eile, 12. mail Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ettevalmistuste avaürituse. Kohaletulnuile anti aega 100 sekundit pakkuda ideid, mida Eesti Vabariigile juubeliks kinkida.

Osalejad pakkusid 17 mõtet, nende hulgas näiteks Valgamaa külapidude maraton – jooksen peolt peole 24/7, saunamaraton 100 saunaga, Mulgi külastuskeskuse avamine, iga lasteaialapse käejälje valamine kipsisegusse, Eesti lipu muuseumi loomine, Paju näidislahingu korraldamise näitel Võnnu vallutamise näidislahing, Otepää esmamainimise 900. aastapäeva tähistamine.

Sündmuse ühe korraldaja, Anneli Ohvrili sõnul on EV 100 meie kõigi ühiselt korraldatud pidu, kuhu kõik  kutsutud ja kingituse tegemine riigile on kingituse tegemine endale, oma kogukonnale. Huvilised saavad juba tehtud kingituste ideedega tutvuda aadressil www.ev100.ee ning sinna saab kingiidee lisada nii eraisiku kui ka organisatsioonina.

Korraldajate sõnul hõlmab vabariigi 100 sünnipäev tunduvalt rohkem kui ühel kuupäeval ja ühes kohas toimuvat, tegemist on kolme aastasse mahtuvate tegevustega, mille tulemusi võiks ja peaks nägema ja tundma ka järgnevad põlvkonnad.

Kampaania sündmused ja tegevused puudutavad kõiki valdkondi, näiteks toodi ka Valgamaad puudutavaid kampaaniaid Tõrva ja Valga linnasüdame uuest arhitektuurilahendusest, 100 tamme parkide loomisest  koolilaste poolt kuni muinsuskaitseameti algatatud 100 aarde mänguni, mis kaardistab 100 imetabast paika üle Eesti ja mis koondatakse interaktiivseks aardejahi mänguks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles