Uusi ilmakodanikke lisandub jõudsalt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõbelusikas. Foto on illustratiivne.
Hõbelusikas. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kellel viimasel ajal kaksiklinna Läti poolele asja on olnud, on võinud ehk märgata, et linnas võib üsna palju kohata lapsevankrite või -kärudega noori naisi, mõnikord ka mehi.

Et Valka linna viimastel aastatel rohkesti uusi ilmakodanikke on lisandunud, kinnitas ka Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Aldis-Māris Dubļāns. «Valka lasteaias avatakse juba kümnes rühm. Paraku ei lahenda see olukorda, kus linnas on puudus lasteaiakohtadest. Praegu on järjekorras ligi 70 last,» tõi ajakirjanik samas välja ilusa asja negatiivsema poole.

Samas püüavad linnajuhid tema sõnul probleemiga jõudu mööda tegeleda. Et väiksed linnakodanikud teretulnud on, näitab seegi, et täna annab Valka linnajuht Vents Armands Krauklis eelmisel aastal sündinud lastele, kes linna elanike registrisse kantud, üle hõbelusikad. «Selline sündmus leiab meil aset esimest korda,» kinnitas Dubļāns.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles