Fotograafiahobist sündis edukas ettevõte

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu vanaisal enne teda, on ka Airika Vettiku huvist ja hobist saanud professionaalne elukutse. «Mis saaks olla parem, kui teha tööd, mida armastad?»
Nii nagu vanaisal enne teda, on ka Airika Vettiku huvist ja hobist saanud professionaalne elukutse. «Mis saaks olla parem, kui teha tööd, mida armastad?» Foto: Taavi Niittee

Tõrvas Viljandi tänava keldriruumides avas uksed uus moodne fotostuudio. Alguses hobikorras ja nüüd professionaalselt fotograafiaga tegelenud noor ettevõtja sai äriga alustamiseks toetust töötukassast.

«Olen alati tahtnud seda tööd teha ja mis saaks olla parem, kui teha midagi sellist, mida tõeliselt armastan,» vastas juulis 25aastaseks saav Airika Vettik küsimusele, miks tööstusökoloogia magistrikraadiga noor Tõrvas fotostuudio avada otsustas. Miks aga just Tõrvas? Põhjus on Vettikule ilmselge: kaunid, head ja ühtehoidvad inimesed kodupiirkonnas, kus taoline asutus senini puudunud on.

Fotopisiku on noor naine enda arvates pärinud vanaisalt, kes omal ajal Abjas stuudiot pidas. Tegudele lükkas Vettiku aga juhuslik proovisessioon tuttava fotostuudios. «Võin öelda, et kui nägin oma kaameras esimest pilti, siis võin vanduda, et minu peas ei keerelnud muud mõtet, kui et ma tahan ja pean saama oma fotostuudio. Ükskõik, mis hinnaga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles