Maaelu rahulikkus võlub tulevasi otsustajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaalt osalesid teiste seas maaelupäeval maakonna Rajaleidja keskuse juht Jaanika Käst (esireas vasakult), maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse peaspetsialist Merike Soomets, Keeni põhikooli direktor Diana Sarapuu ja Nõuni maakultuurimaja arendusjuht Kalev Lõhmus.
Valgamaalt osalesid teiste seas maaelupäeval maakonna Rajaleidja keskuse juht Jaanika Käst (esireas vasakult), maavalitsuse haridus- ja kultuuritalituse peaspetsialist Merike Soomets, Keeni põhikooli direktor Diana Sarapuu ja Nõuni maakultuurimaja arendusjuht Kalev Lõhmus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ligi sada arvamuskujundajat ja 80 noort kuuest Eesti maakonnast arutlesid, milline võiks olla maaelu kümne aasta pärast. Leiti, et maaelul on palju plusse.

Eile Türil teoks saanud ideeturu «Sydney või Sindi» esimene debatt kandis pealkirja «Ettevõtlus maal või kurgikasvatus kuu peal. On siin vahet?». Arutelu all oli, kuhu on jõudnud aastaks 2025 põllumajanduse areng, palju on siis töökohti ja palju vajatakse töökäsi.

Näiteks arvas kitsekasvataja ja Riigikogu Keskfraktsiooni liige Martin Repinski, et 2025. aastal on Eestis kolme sorti põllumajandusettevõtjaid: suured tootjad, kes on väga efektiivsed; väikesed tootjad, kes teevad kõik protsessid ise, ja väikesed pereettevõtted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles