Valga neiu parimate küberpähklipurejate seas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti esimesel põhikooli- ja gümnaasiuminoortele suunatud veebipõhisel küberkaitsevõistlusel Küberpähkel on selgunud 25 finalisti. Võitjad selgitatakse välja 1. juunil Eesti Infotehnoloogia Kolledžis toimuvas finaalis, kus proovile pannakse osalejate praktilised oskused küberkaitse ja internetiturvalisuse alal.

«Küberruum on olemuselt demokraatlik nähtus. Küberohud ei küsi ohvri vanuse, sotsiaalse tausta ega soo järele, ründe ohvriks võivad ühtviisi langeda nii lapselaps kui vanaema, taksojuht või akadeemik, kaunitar või koletis,» ütles kaitseministeeriumi küberjulgeoleku eest vastutav asekantsler Meelis Oidsalu.

Küll aga on küberkurjamid tema sõnul kimpus nendega, kel elementaarsed nipid selged, kuidas end iga päev netis toimetades enamlevinud jamade eest kaitsta. «Sellest tõdemusest lähtudes peame oluliseks väärtustada IT-maailmas nutikat käitumist ning oleme korraldanud Küberpähkli võistluse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles