Gripp viis haiglavoodisse üle 600 inimesi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvet Mägi

Selle aasta 20. nädalaga (11.–17. mai) lõppes Eestis ametlik gripi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkushaiguste hooaeg, kuid viiruste levikut ühe konkreetse nädalaga mõistagi lõpetada ei saa. Hooaja viimasel nädalal haigestumus terviseameti teatel siiski vähenes: arstide poole pöördus 2396 inimest, neist 46 protsenti olid lapsed.

Sentinel-süsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks. Eelmise nädalaga võrreldes vähenes nii grippi kui ka gripilaadsetesse haigustesse haigestumus kõikides vanusegruppides. Registreeriti vaid üksikuid gripiviirusega seotud haigestumisi.

Hooaja lõpule omaselt aeglustus ka hospitaliseerimist vajanud inimeste kasv, kuigi hooajal haiglaravi vajanute  koguarvarv suurenes eelmisel nädalaga 11 inimese võrra. E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 629 patsienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles