Haiglale oma kopteriplats?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga haiglagi võib saada kopteriplatsi, kui teostub terviseametis idanema hakanud idee luua kopteritele maandumisväljakuid üle Eesti.

Terviseameti erakorralise meditsiini büroo juhataja Eed Allik-Hõimoja saatis Valga linnavalitsusele päringu seoses võimaliku kopteriplatsi ehitamisega.

Büroo juhataja sõnul on idee veel äärmiselt toores. «Tegemist ei ole konkreetse plaaniga rajada Valga linna kopteriplats, vaid tegeleme olukorra kaardistamisega üle Eesti. Soovime saada pilti omavalitsuste suutlikkusest panustada juhul, kui sooviksime haiglate juurde kopteriplatse rajada,» lisas Eed Allik-Hõimoja.

Valga linnapea Kalev Härgi teatel pöördus terviseameti poole USA saatkond, kes pakkunud võimalust saada haiglate juurde kopteriplatside ehitamiseks toetust.

«Valga linnale ja haiglale oleks platsi olemasolu kasulik, kuid meil endal selle väljaehitamiseks vahendid puuduvad. Peame terviseametiga läbirääkimisi, mis tingimustel toetust antakse. Asjaolude täpsustamisega tegelevad linnahoolduse ja -majanduse ametid ning Valga haigla esindajad. Alles seejärel saame otsustada,» ütles linnapea.

«Kopteriplats on igati mõistetav arendus ja vajalik kaitsevaldkondade väljaarendamiseks Eestis,» on kindel ka Valga haigla juhataja Marek Seer. «Mul on hea meel, et Valga on piirilinnana selle kava osapool. See on seotud ka tsiviilisikute suurema turvalisusega erakorralistes olukordades, kuivõrd kopter on kordades kiirem kui maastikul sõitev auto.»

Seeri sõnul tegutsevad kiirabikopterid üle maailma nii suurlinnades kui ka raskesti ligipääsetavatel aladel, ning on üsna tavaline vaatepilt, et ka suure haigla katusel on kopteriplats. Mehe sõnul on ainult aja küsimus, millal see Eestiski nii olema saab.   

«Kiire meditsiiniline abi ning julgeolek on omavahel tihedalt seotud. Meil on juba praegu välja arendatud väga hästi toimiv kiirabivõrk, mis piirkonna elanike arvu kohta oluliselt parema katvusega kui mujal Eestis. Kopteriplatsi rajamine, olgu siis lähemas või kaugemas tulevikus, tagab meie võime pakkuda professionaalset abi veelgi paremini, mille üle saame kodukandi patriootidena ainult rõõmu tunda,» lisas haiglajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles