Riik tõhustab komisjoni tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti valitsusel on kavas täiendada Eesti-Läti valitsustevahelise komisjoni koosseisu, et tõhustada veelgi piiriülest koostööd.

Valitsustevaheline komisjon loodi valitsuse korraldusega 2004. aastal, et analüüsida piiriülest koostööd, hõlbustada piiriületusprotsessi, luua piiriregioonides ettevõtlussõbralik keskkond ja ellu viia koostööstrateegiaid.

Neljapäeval valitsuse ette jõudva eelnõu kohaselt täiendatakse komisjoni koosseisu, kaasates enam pädevate organisatsioonide ja ministeeriumide esindajaid. Samuti on komisjoni liikmete muutmine tingitud vajadusest ühtlustada Eesti ja Läti delegatsioonide koosseise, et mõlemad delegatsioonid oleksid komisjoni tasandil esindatud võrdselt.

Komisjoni esimeheks määratakse riigihalduse minister – preagu on sel ametikohal Arto Aas. Lisaks varem komisjoni töös osalenud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, siseministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ja välisministeeriumi esindajatele nimetatakse komisjoni liikmeteks haridus- ja teadusministeeriumi, keskkonnaministeeriumi ning rahandusministeeriumi esindajad.

Samuti nimetatakse lisaks varem komisjoni töös osalenud Pärnu ja Valga maavalitsuste ning Valga linnavalitsuse esindajatele komisjoni liikmeteks piiriregioone esindavad Viljandi ja Võru maavalitsus. Komisjoni liikmete hulgast arvatakse välja politsei- ja piirivalveameti esindajad, kuna ameti esindatus on sisuliselt kaetud siseministeeriumi esindajaga.

Eelnõu kohaselt esitab komisjoni esimees ehk riigihalduse minister üks kord aastas, hiljemalt 31. detsembriks valitsusele ülevaate komisjoni ülesannete täitmise kohta.

Komisjoni teenindamise tagab siseministeerium. Komisjoni teenindaja muutus tuleneb Läti keskkonnakaitse ja regionaalarengu ministeeriumi palvest ühtlustada komisjoni teenindavate ametiasutuste taset. Kehtiva korralduse kohaselt tagab komisjoni teenindamise Valga maavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles