Piirilinna elanikud turvalisuse pärast mures

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksiklinna Valga-Valka Läti poolel levis 21. mai varahommikul šokeeriv uudis: vähem kui 6000 elanikuga vaikses ja rahulikus Valka linnakeses on leitud 20aastase noormehe surnukeha.
Kaksiklinna Valga-Valka Läti poolel levis 21. mai varahommikul šokeeriv uudis: vähem kui 6000 elanikuga vaikses ja rahulikus Valka linnakeses on leitud 20aastase noormehe surnukeha. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Piirilinn Valka, kus umbes 6000 elanikku, on enamikule elanikest tundunud viimastel aastatel vaikse ja turvalise linnana. Viimastel nädalatel on aga paljude linna elanike turvatunne Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Inga Karpova sõnul murenema hakanud.

Üks sellise suundumuse põhjuseid oli tema kinnitusel asjaolu, et 21. mai varahommikul leiti Rūjiena (Ruhja) tänaval mikrorajoonis asuvate viiekorruseliste majade vahelt prügikonteinerist 20aastase noormehe surnukeha.

Karpova ise seda juhtumit üle dramatiseerida ei soovita – kas või põhjusel, et arvatav mõrtsukas peagi pärast kuritööd kinni peeti ning tegu oli isiklike suhete pinnalt tärganud konfliktiga. «See oli küll jube lugu, kuid ikkagi üksikjuhtum,» rõhutas ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles