Rampe küla – haritud põllud ja tipp-topp talud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rampe külale on iseloomulikud haritud põllud. Ükskõik kuhu ka ei vaataks – ikka jäävad silma heas korras põllumaad.
Rampe külale on iseloomulikud haritud põllud. Ükskõik kuhu ka ei vaataks – ikka jäävad silma heas korras põllumaad. Foto: Rein Säinas

Rampe külaga seob mind eelkõige kooliaeg, kui vahepeal sai seal elaval klassivennal külas käidud. Praegugi tuleb päris tihti ette, et sõidud maakonda käivad ikka ja jälle läbi Rampe küla. Küla ise asub Tsirguliina ja Laatre alevike vahel. Esimene asi, mis Rampet läbides silma jääb, on haritud põllud ning talusildid majapidamiste juures.

Nii mõnegi teise külaga võrreldes on Rampel keeruliste üleminekuaegade kiuste kaod hästi väikesed. Otsa on saanud küll kunagine suur ja võimas Miku talu, ülejäänud umbes 30 talupidamist on aga ilusasti kasutusel.

Üks Rampe küla kõige tuntumaid elanikke on kindlasti Tõlliste vallavanem Madis Gross. Vallavanema sõnul laiunud keset küla praeguste põldude asemel võsa. «Mäletan, kuidas ise sai veel läbi võsa Tsirguliinas koolis käidud. Pärast suuri maaparandustöid umbes seitsmekümnendate alguses laiuvadki siin nüüd põllud,» lisas Madis Gross.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles