Kauplused annetavad aegunud toidukaupa

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati on kusagil üle, teisal jälle puudu. Toidupanga kogumiskampaaniad kauplustes on tänu headele inimestele olnud edukad. Kui nüüd saaks lihtsa talupojatarkuse järgi ära muuta takistavad direktiivid, mis piiravad aegunud toidu annetamist, oleks ka raiskamist vähem.
Alati on kusagil üle, teisal jälle puudu. Toidupanga kogumiskampaaniad kauplustes on tänu headele inimestele olnud edukad. Kui nüüd saaks lihtsa talupojatarkuse järgi ära muuta takistavad direktiivid, mis piiravad aegunud toidu annetamist, oleks ka raiskamist vähem. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii mõnigi kauplus, mis varem seisma jäänud söögikraami prügikasti lennutas, annetab selle nüüd toidupangale, kust see abivajajateni jõuab. Samas ei luba seadus päris iga kaubaga nii toimida.

Valga toidupanga koordinaator Teresa Sale annab teada, et toidupanga esindajad, sealhulgas ka tema ise, kohtuvad tuleval teisipäeval Riigikogu liikmetega, kutsutud on ka veterinaar- ja toiduameti peadirektor.

«Läheme Riigikogusse muudatusettepanekutega, mis muu hulgas aitavad suurendada ka ettevõtja huvi toidu annetamise vastu. Paneme päris konkreetselt oma nägemuse ja kogemused lauda. Meile on see ka inimväärikuse küsimus. Praegu konkureerib toidupank loomade ja prügifirmadega tegelikult kõlbliku toidu pärast – kes enne jõuab. See on täiesti amoraalne,» on tegus naine nördinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles