Lapsed farmituuril: nägime, kuidas piim lauale jõuab

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paaripäevastel vasikatel oli nii suur imemise isu, et luti asemel kõlbas lapse sõrmgi. Vasika sõrmelutsimine oli suur elamus lapselegi.
Paaripäevastel vasikatel oli nii suur imemise isu, et luti asemel kõlbas lapse sõrmgi. Vasika sõrmelutsimine oli suur elamus lapselegi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Karjalaskepäeval sai sadakond Valga põhikooli teise klassi last aimu, kuidas elavad lehmad – mida söövad, kuidas neid lüpstakse ja kuidas jõuab piim pere toidulauale. Lapsi võõrustas Kolmimäe farm.

Üle-eelmise neljapäeva hommikul veidi enne kümmet sõitis Kolmimäe farmi ette suur buss Valga põhikooli 2.a ja 2.b klassi laste ja õpetajatega. «Vuih, küll haiseb!» kirtsutas nina paar bussist maha astunud tüdrukut. Mõni laps pigistas nina kinnigi, sest harjumatu silo- ja laudalõhn oli vastukarva. Enamus aga ei lasknud end õhus hõljuvatest aroomidest häirida, vaid jäi kuulama laudast kostvaid lehmade tervitushäälitsusi.

Väikeseid uudishimulikke külalisi võttis tervitades vastu OÜ Kesa-Agro juht Venda Vihmann, kes lubas neile huvitavat ja harivat ringkäiku. «Piimatootmine on tõsine ja tähtis töö. Põllumehe amet ei ole noorte hulgas eriti soositud. Kes aga tunneb, et tahab maal elada ja töötada, võiks küll karjakasvataja ameti selgeks õppida,» arvas Vihmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles