Kiri: Koidu Tähed laulsid Valgevenes

, Tsirguliina raamatukogu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidu Tähed laulsid Valgevenes.
Koidu Tähed laulsid Valgevenes. Foto: Tiia Pärnik

Iga aasta esimesel suvekuul muutub Valgevene linn Braslav omamoodi piiriülese laulu- ja tantsupeo kohaks. Seekordne, eriti suurejooneline ja väärikas 45. festival «Braslavi välk» oli pühendatud linna 950. aastapäevale.

Esinejad olid valdavalt naaberriikidest: Eestist, Leedust, Lätist, Poolast, Ukrainast, Venemaalt. Meie delegatsiooni koos meie Sangaste kihelkonna regilauluansambliga Koidu Tähed esindasid Valgamaa arenguagentuuri juhataja Rein Org ja Sangaste vallavanem Kaido Tamberg ning Raplamaa kolleegid.

Lisaks galakontserdile esinesime eelneval õhtul väikeses linnakeses nimega Vidze, kus ka ööbisime. Publikuks olid kohalikud elanikud, kes võtsid meid soojalt vastu. Meiega koos esines ka Märjamaa segakoor Rello, keda juhendab Thea Paluoja. Kui meie laulsime regilaule ehedalt ja koos pillidega, siis Rello laulis rahvalike laulude seadeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles