Neid aegu ei tohi unustada

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgas Säde pargis, küüditatute mälestuskivi juures peeti pühapäeva keskpäeval tseremoonia juuniküüditamise ohvrite mälestamiseks. 

Avasõnad ütles Valga Isasamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni muuseumi poolt Esta Mets. „Head inimesed! Loodus on ärganud ilule, elule, sirelid õitsevad ja  meenutavad meile kodu, aga kuri ei tunnista, häädust, ilu ega elu - ega ka inimeste tööga loodut. Täna meenutame kõiki neid inimesi, kes on vägivaldselt Eestist ära viidud, vastu tundmatusele juuniküüditamise ja  märtsiküüditamise käigus,“ lausus Mets kurb-pidulikud sõnad. „Ja mitte ainult. Mälestame ka  neid kes hukkusid Tallinna pommitamise ajal, samuti Eestist põgenenud inimesi, kes Läänemerel hukka said. Me mälestame kõiki neid, kelle elu ja töö jäid pooleli. Kellele elusaatus oli väga karm.“

Mälestuskivi juurde asetasid pärjad linnavalitsuse ja Memento esindajad, samuti Isamaalise Kasvatuse muuseumi esindaja Esta Mets ning kõik soovijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles