Ilmataat vihmaga ei koonerda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavari ühes: ilmateenistuse teatel tuleb pühapäev vihmane.
Vihmavari ühes: ilmateenistuse teatel tuleb pühapäev vihmane. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Neljapäeva öö hakul on ilm veel sajuta. Skandinaaviast aga läheneb madalrõhkkond.

Saartel pilvisus tiheneb ja pärast keskööd hakkab vihma sadama. Hommikuks laieneb sadu mandrile. Tuul pöördub lõunakaarde ja tugevneb hommikuks saartel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 8..11, Ida-Eestis võib õhus 4..5°C, maapinna lähedal nulli ümbrusse langeda.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond Stockholmi suunas ja katab servaga Eesti. Sajab vihma. Kagu- ja lõunatuul ulatub puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 12..17°C.

Reedel jääb madalrõhkkond Läänemere ääres väheliikuvaks, Eesti selle servaalale ja ilm on sagedaste sajuhoogudega. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 8..12, päeval 14..19°C.

Laupäeval püsib madalrõhuvöönd Eesti kohal, aga nõrgeneb. Vihmahooge on öösel harvem, päeval on hoovihma tõenäosus ikka suur. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 4..10, päeval 17..21, meretuulega rannikul kuni 15°C.

Pühapäeval jääb Eesti nõrgeneva madalrõhuala serva. Õhurõhk küll tõuseb, kuid päevast rünksajupilvede arengut see tõkestada ei suuda ning hoovihma võimalus on suurem eelkõige päevasel ajal. Tuul on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval 17..22°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles