Tudengid tegid värviuuringust kokkuvõtteid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks värviuuringutele tegelesid kunstiakadeemia tudengid ka hoonete ehisdetailide inventeerimisega, et välja tuua Valga linna tõeline nägu.
Lisaks värviuuringutele tegelesid kunstiakadeemia tudengid ka hoonete ehisdetailide inventeerimisega, et välja tuua Valga linna tõeline nägu. Foto: Rein Säinas

Pea terve nädala uurisid Eesti Kunstiakadeemia muinsuskaitse eriala tudengid Valgas puithoonete värvilahendusi. Eile esitlesid nad Valga muuseumis oma töödest esmaseid kokkuvõtteid.

Uurimistööga tegeles linnatänavatel kokku kaksteist inimest ning tööd käisid enamasti kahestes gruppides. Muuseumis tegid kõik töögrupid nädalasest uurimistööst lühikese ülevaate ning tõid välja hoonete juures kõige enam silma paistnud erisusi. Tudengite õpetaja ning värviuuringute juhendaja Pille Vilgota kinnitusel on nii laialdast uuringut, nagu selle suve hakul Valgas, läbi viidud vaid Kassisaba asumis Tallinnas. Olulisi erinevusi Valga ja Tallinna vahel sai Vilgota praegu välja tuua kaks.

«Võrreldes Kassisaba asumiga, on Valgas uuritud majadel tunduvalt vähem värvikihte. Mõnel hoonel oli küll rekordiliselt kümme kihti, kuid enamasti oli neid siiski kolm-neli. Üks suurem määratlus ongi, et Valga hooned on olnud pikka aega värvimata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles