Suvesoe jõuab pärale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine rand
Suvine rand Foto: Elmo Riig

Teisipäeva öö on Eestis eemalduva kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja võrdlemisi nõrga läänekaare tuulega, vaid saartel ulatub edelatuul 7-12 m/s. Õhutemperatuur on 8..13°C. Samal ajal liigub Botnia lahele väike madalrõhkkond ja laieneb hommikuks servaga üle Läänemere. Meil pilvisus tiheneb ja Lääne-Eestis suureneb vihma võimalus. Päev on vihmahoogudega, vaid Kagu-Eestis on saju võimalus väiksem. Puhub lõuna- ja edelatuul 4-9, saartel valdavalt läänetuul 7-12 m/s, õhtul pöördub tuul loodesse. Õhutemperatuur on 18..23°C.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb Läänemere kohal kõrgrõhkkond. Kohati sajab veel hoovihma, pole välistatud äike. Tuul pöördub kõikjal loodesse ja tugevneb 5-10, päeval saartel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9..13, päeval 17..21°C.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja pilvi on vähe. Tuul nõrgeneb ja puhub valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel 7..12°C. Päeval jõuab Skandinaaviasse liikunud soe õhumass läänevoolus Eestisse ja õhutemperatuur tõuseb 19..23, kohati 25°C ümbrusse.

Reede tuleb kõrgrõhkkonna servas kuiv ja võrdlemisi selge taevaga. Põhja poolt survestava madalrõhkkonna mõjul tugevneb edelatuul 5-12, päeval Hiiumaal ja põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 23..28, meretuulega rannikul kuni 20°C.

Laupäeval on suurem veel kõrgrõhkkonna mõju. Öö on sajuta. Päeval läheneb Soome poolt madalrõhulohk. Õhtupoolikul võib arenevatest rünksajupilvedest kohati äikesevihma sadada. Puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 22..28, läänekaare tuulele avatud rannikul kuni 20°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles