Taluhoov muutus kunstigaleriiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslasest kunstniku üles sätitud installatsiooni, mis koosneb neljast eri suundadesse suunatud antennist ja raadiovastuvõtjast, uudistavad Martin Reiche (vasakult), Jacek Szczepanek ja Timo Toots.
Sakslasest kunstniku üles sätitud installatsiooni, mis koosneb neljast eri suundadesse suunatud antennist ja raadiovastuvõtjast, uudistavad Martin Reiche (vasakult), Jacek Szczepanek ja Timo Toots. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää lähistel Neeruti külas asuva Ojavere talu kunstnikust peremees kutsus külla Poola ja Saksa ametivenna, kes panid üles omapärased taiesed, mida nädalavahetusel huvilistele näha pakuti.

Ojavere talu ehk Maajaama ülesleidmisega nägime koos fotograafiga tükk vaeva, sest kohalikud polnud näitusest kuulnudki. Alles naabertalu perenaine teadis öelda, et lähistel peaks mingi kunstnike ettevõtmine olema küll. Kui kohale jõudsime, tõttas meile naerusuiselt vastu talu peremees, Tartus tegutsev kunstnik Timo Toots, kes teatas, et oleme külaliste nimekirjas 12. ja 13.

Ise tehnilise kunstiga tegelev Toots saatis jaanuaris interneti kaudu välja kutsungi osaleda tema maakodus installatsioonide loomisel. «Soovi avaldas 13 kunstnikku. Valisin nendest välja kaks: poolaka Jacek Szczepaneki ja sakslase Martin Reiche.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles