Juulis jõustus uus ehitusseadustik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue ehitusseadustiku kohaselt on hoonete ehitamiseks vaja esitada kas teatis või taotleda luba. Suuremate kui 60 ruutmeetri suuruse pinnaga elamute ja hoonete rajamiseks on vajalik ehitusluba, mille menetlemise tähtaeg on uue seadustiku järgi 30 päeva.
Uue ehitusseadustiku kohaselt on hoonete ehitamiseks vaja esitada kas teatis või taotleda luba. Suuremate kui 60 ruutmeetri suuruse pinnaga elamute ja hoonete rajamiseks on vajalik ehitusluba, mille menetlemise tähtaeg on uue seadustiku järgi 30 päeva. Foto: Elmo Riig

Alanud poolaasta tõi palju muudatusi ehitus- ja planeerimisvaldkonda ning jõustus uus ehitusseadustik. Muu hulgas lüheneb oluliselt kasutusloa menetlusaeg, samuti on protseduuridele kehtestatud hinnakiri.

Uue seadustiku järgi on ehitamiseks vajalik esitada ehitusteatis või taotleda ehitusluba. Teatis tuleb esitada 20–60 ruutmeetri suuruse ehitusaluse pinnaga ja kuni viie meetri kõrguse hoone püstitamisel, millel ei ole avalikke funktsioone, ning üle 60 ruutmeetri suuruse ehitisealuse pinnaga elamu ümberehitamisel või laiendamisel kuni 33 protsenti.

Väiksemate elamute puhul, mille pindala kuni 20 ruutmeetrit ja kõrgus kuni viis meetrit, pole ehitusteatist tarvis. Teatis tuleb esitada vähemalt 10 päeva enne ehitamise alustamist ja see kehtib kaks aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles