Haigla ülemarst läheb kohtu ette

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sell
Andres Sell Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette narkoosiravimi ebaseaduslikus kasutamises süüdistatava Valga haigla ülemarsti Andres Selli. Viimasega koos astub kohtu ette ka Tartu Ülikooli emeriitprofessor Lembit Allikmets.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütles Valgamaalasele, et Andres Selli süüdistatakse keelatud kauba ebaseaduslikus kasutamises, meditsiinilise uuringu tegemises inimestega, kes ei olnud selleks andnud oma nõusolekut ja teise isiku kallutamises dokumendi võltsimisele ning võltsitud dokumendi kasutamises.

Lembit Allikmetsa süüdistatakse dokumendi võltsimises.

Süüdistuse järgi tegid mõlemad arstid 2006. aastal Tartu Ülikooli kliinikumis ja päevakirurgia keskuses Medex 64 jalaoperatsiooni, millel kasutati patsientide narkoosiravimit 2-kloroprokaiin. Ravimi kasutamiseks puudus aga nii Ravimiameti kui meditsiinieetika komitee luba.

Andres Sell, kes töötas nelja aasta eest Tartu Ülikooli kliinikumi anestesioloogia osakonna juhataja viis läbi uurimust ravimi 2-kloroprokaiin kasutamise kohta spinaalanesteesiaks päevakirurgias. Ta oli varem saanud loa sama ravimiga katseid teha teise uuringu raames, kuid järgneva uuringu jaoks ei küsinud Sell luba.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm teatas, et Allikmetsa ja Selli kriminaalasjas ei ole veel istungiaega määratud.

Copy
Tagasi üles