Asjatundjad hoiavad toiduga tegelejatel silma peal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp.
Veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel nädalal on veterinaar- ja toiduamet (VTA) tähelepanu keskmes seoses sigade Aafrika katku jõudmisega farmidesse. Tegelikult on ameti tegevusvaldkond märksa laiem, näiteks hoolitsetakse selle eest, et meie toidulauale jõudev toit puhas ja kvaliteetne oleks ning tööd selle nimel on küllaga, räägib ameti toiduosakonna juhataja Heneli Lamp.

VTA teostas mullu kokku 12 256 kontrolli ning ettekirjutusi tehti 21 990. Millised on sagedasemad rikkumised, millega amet toidukäitlejate puhul kokku puutub?

"Ettekirjutused olid peamiselt seotud ruumide ja seadmete mittevastavuste ja hügieeninõuete eiramisega, sealhulgas puudustega toiduohutuses ning kriitiliste kontrollpunktide ohjesüsteemi toimimise, toidu märgistuse ja jälgitavusega, personali hügieeni ning koolitusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles