Minister: Lihtsaid lahendusi enam ei ole

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Urmas Kruuse
Maaeluminister Urmas Kruuse Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Täna kohtus maaeluminister Urmas Kruuse Valga maavanema, veterinaarkeskuste juhtide ja seakasvatajatega, et arutleda keerulist olukorda, mille on tekitanud sigade Aafrika katku leiud maakonnas.

Vaatamata sellele, et maaelu ministri tööpäevad on hetkel väga pikad, õnnestus Valgamaalasel maaelu ministri Urmas Kruusega pikemalt vestelda seoses sigade Aafrika katku juhtumiga maakonnas ja selle mõjudest üldiselt.

Kruuse sõnul oli tänane kokkusaamine seakasvatajatega äärmiselt vajalik. «Valgamaa ja Viljandimaa juhtumid olid kahjuks negatiivse tähtsusega. Kuigi Valga maakonnas leidis aset üksikjuhtum, siis hetkel on taudileviku seisukohast olukord täiesti muutunud. Sigade Aafrika katk on üliagressivne viirus, millega lihtsate vahenditega võidelda ei saa ja seetõttu arutasime eri meetmeid, mis kaitseks meie sealihatööstust tervikuna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles