Kolm maakonna valda sai lisaraha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus otsustas tänasel, 30. juuli istungil anda kohalikele omavalitsustele täiendavalt 201 982 eurot toimetulekutoetuste ja 71 476 eurot vajaduspõhise peretoetuse maksmiseks. Raha antakse toetusfondist toimetulekutoetuse, üksikvanema täiendava toetuse ja vajaduspõhise peretoetuse tarbeks.

Valgamaal puudutab otsus kolme valda, kes saavad lisaraha toimetulekutoetuste maksmiseks. Hummuli vallale eraldas valitsus 2687, Palupera vallale 1286 ja Sangaste vallale 1633 eurot.

«Valitsus toetab toetusfondi kaudu nõrgema tulubaasiga omavalitsusi, et neil oleks võimalik olulisi ülesandeid täita,» ütles riigihalduse minister Arto Aas. «Kuigi toimetulekutoetuse taotluste arv vähenes esimesel poolaastal 12 protsenti, on omavalitsusi, millel toimetulekutoetuse kulud kasvanud võrreldes aasta algul prognoosituga. Täna otsustasime lisaraha eraldada 57 omavalitsusele, mis tagab neile vajaliku raha eeldatavasti aasta lõpuni.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles