Käsitöölised vallutasid Otepää

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laada sõna otsesemas mõttes kõige värvikam kuju oli kandlemeister ja kollektsionäär Ilmar Hellamaa, kes oli lahkelt nõus mängima imelisi viise nii 200aastasel kandlel kui ka kuulsal Teppo-tüüpi lõõtsal. Tema veidi karuste maamehekäte alt hakkas voogama imelisi pehmeid helisid ning laadalisi aina kogunes kuulama.
Järgmise loo tarbeks võttis meister kätte lõõtsa. Viisid olid pärit ammustest aegadest, nagu pillidki tema laual. Siin leidus suupille, lõõtsasid, bajaane, akordione. Mees ise on siia tulnud küll Antslast, kuid pärit on Kuldre kandist ja ka Otepääd peab üsna omaseks ning on siinsel laadal sage külaline. Lisaks sellele, et mees on kandlemeister, on ta ka pille parandanud ja häälestanud, ühesõnaga tunneb pillide hingeelu läbi ja lõhki.
Laada sõna otsesemas mõttes kõige värvikam kuju oli kandlemeister ja kollektsionäär Ilmar Hellamaa, kes oli lahkelt nõus mängima imelisi viise nii 200aastasel kandlel kui ka kuulsal Teppo-tüüpi lõõtsal. Tema veidi karuste maamehekäte alt hakkas voogama imelisi pehmeid helisid ning laadalisi aina kogunes kuulama. Järgmise loo tarbeks võttis meister kätte lõõtsa. Viisid olid pärit ammustest aegadest, nagu pillidki tema laual. Siin leidus suupille, lõõtsasid, bajaane, akordione. Mees ise on siia tulnud küll Antslast, kuid pärit on Kuldre kandist ja ka Otepääd peab üsna omaseks ning on siinsel laadal sage külaline. Lisaks sellele, et mees on kandlemeister, on ta ka pille parandanud ja häälestanud, ühesõnaga tunneb pillide hingeelu läbi ja lõhki. Foto: Lea Margus

Päikeselise pühapäeval võõrustas Otepää kesklinn traditsiooniliseks saanud käsitöölaata. Laadalisi oli lisaks kohalikele naabermaakondadest ja kaugemaltki, koguni väljastpoolt Eestit.

Lisaks käsitööle sai laadalt osta aiasaadusi, tutvuda vanakraamiga, riidekauba ja talus toodetud toidu pakkujaid leidus hulgaliselt. Igaüks võis leida endale siit huvitavat ja kasulikku. Loosiõnne sai proovida laadaloosiga.

Laat, mis Otepää naisseltsi korraldatuna on üheksas, ühtekokku aga juba 19., läks väga hästi korda. Laada peakorraldajal Ene Raudsepal olid päevast ülimalt head muljed. «Laat oli vahva, minu arvates saime hästi toreda laadajuhi ja ilusa ilma saime ka,» on tema hinnang. «Järgmisel aastal on juubelilaat, siis on plaanis teha veelgi paremini.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles