Kõrgkoolidesse pürgijad kogevad nii tagasilööke kui õnnestumisi

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa tublid koolilõpetajad asuvad sügisest õppima eriilmelistes asutustes. Seejuures kiikab mõni neist ka välismaa poole: kas või selleks, et seal vahetusprogrammi käigus elada ja õppida.
Valgamaa tublid koolilõpetajad asuvad sügisest õppima eriilmelistes asutustes. Seejuures kiikab mõni neist ka välismaa poole: kas või selleks, et seal vahetusprogrammi käigus elada ja õppida. Foto: Graafika: Marju Kuusk

Ülikoolidesse kandideerimise periood hakkab lõppema. Valgamaa parimad koolilõpetajad on saanud maitsta nii õnnestumise vilju, aga pidanud vastu seisma ka pettumusele, oodates nüüd uue eluetapi algust.

«Minu lapsepõlveunistus sel sügisel kahjuks eesti keele eksami ootuspärasest madalama tulemuse tõttu veel ei täitu,» kõneles tänavu kevadel Valga gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud Anna-Marija Sljusartšuk, kelle suurim soov oli asuda õppima Tartu Ülikooli arstiteaduse erialale.

Neiu, keda on pisikesest peale paelunud kõik meditsiiniga seonduv, otsustas aga, et nukrutsema ei tasu jääda, ning leidis kiiresti Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis endale alternatiivi, mille abil end südamelähedase erialaga siduda. «Kandideerisin erakorralise meditsiini tehniku erialale ning sain sinna ka sisse,» kõneles Anna-Marija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles