Valgamaal aretatud leivavili püüab pilke Itaalias

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkipäevad EXPO-l.
Rukkipäevad EXPO-l. Foto: Madis Kass/EAS

Milanos EXPO Eesti paviljonis on 3.–5. augustini rukkipäevad, mis on üks osa Eesti rukkiaasta sündmustest. Kohapeal tutvustatakse Eesti rukkikasvatuse ajalugu ja rukkitooteid ning küpsetatakse ehtsat rukkileiba.

«Itaalias aset leidvate rukkipäevade eesmärk on tutvustada rukist kui väärtuslikku toitainete allikat ning tähistada ka Sangaste rukki 140. sünniaastapäeva,» ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

EXPO projektijuhi Andres Kase sõnul avati rukkipäevad Eesti rukki seminariga. «Üritus aitab väärtustada Eesti rukki kui rahvusvilja olulisust ja tähtsust Eesti rahvale läbi sajandite. Seminar on ka oluline Eesti rukki kasutusviiside ja rukkist valmistatavate toodete tutvustamiseks ning väikeettevõtluse edendamisele kaasaaitamiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles